Bezienswaardigheden en activiteiten

Wanneer men de naam ‘de Belgische Ardennen’ hoort, denkt men vaak een oubollige bestemming voor een weekendje weg. Niets is echter minder waar. Er zijn al tal van toeristen die het kunnen bevestigen: voor een reisje waarbij men de benen kan strekken, actief uit de hoek kan komen en de natuur kan ontdekken, is de Ardennen een topbestemming in België.

Wanneer men zich eenmaal heeft geïnstalleerd in het hotel, de camping of de B&B waar men zal verblijven, wordt het tijd om uit te kijken naar leuke activiteiten om de vakantie mee door te brengen. Een bezoekje aan de lokale toeristische dienst zal totaal niet teleurstellen en er is een waaier van activiteiten waar men uit kan kiezen.

Wandelen of fietsen

Voor de hand liggend is de mogelijkheid om een wandeltocht te ondernemen. Niet enkel de natuur en de uitzichten zijn immers prachtig in de Ardennen, er zijn ook tal van kleine dorpjes en steden die de moeite van het bewandelen absoluut waard zijn. Wat men te voet kan, kan men ook met de fiets en dus is op de fiets springen en zo de streek ontdekken ook een optie.

Actieve- en sportieve vakantie

Iets actiever ingesteld? Dan loont het de moeite om met de mountainbike de verschillende bospaden aan een leuk tempo te ontdekken. Op warme zomerdagen zijn er ook tal van activiteiten in, rond en op het water die leuk zijn, zoals kajakken, zwemmen of vissen. Verfrissing vinden zal geen probleem zijn in en rond de vele water stromen die er te vinden zijn.

Eerder sportief ingesteld? Dat vormt ook absoluut geen probleem! Tennissen, voetballen, etc. Sporten genoeg waar men de energie in kwijt kan in een prachtig natuurlijk kader. Kortom, wat voor activiteit men ook zoekt, man zal iets leuks vinden. Stilzitten is geen optie wanneer men voor een onvergetelijke vakantie in de Ardennen kiest!